Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Συλλήψεις τριών ατόμων από Λιμεναρχείο, "ψάρευαν" ναρκωτικά

Κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα στο Γραφείο Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου είχαν περιέλθει πληροφορίες, ότι κατά τον είσπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων στο λιμάνι της Χίου, προερχόμενων από το λιμάνι του Πειραιά, υπήρχε το ενδεχόμενο να ρίχνονται στη θάλασσα, σάκοι που περιέχουν ναρκωτικές ουσίες, τους οποίους παραλαμβάνουν άτομα από ξηράς.

Αξιοποιώντας τις ανωτέρω πληροφορίες διαπιστώθηκε ότι την Παρασκευή, 27/8, στις 03.25 ότι κατά την είσοδο συγκεκριμένου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, έπεσε στη θάλασσα αντικείμενο με αναλάμποντα κόκκινα φωτάκια, το οποίο επέπλεε και κατευθυνόταν προς τον κόκκινο φανό του λιμανιού της Χίου.

Άμεσα, το προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας Κ.Λ. Χίου, με συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, μετέβη στην περιοχή και διαπίστωσε την ύπαρξη τριών (03) ατόμων, από τα οποία ο ένας ήταν βρεγμένος.

Μετά από έρευνα, εντοπίσθηκε στα βράχια και σε απόσταση δύο (02) μέτρων από τα ανωτέρω άτομα, ταξιδιωτικός σάκος με αναλάμποντα κόκκινα φωτάκια, ο οποίος περιείχε, επιμελώς συσκευασμένα, δύο (02) περίπου κιλά ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Οι προαναφερθέντες εμπλεκόμενοι, οι οποίοι είναι ημεδαποί, ηλικίας 24, 23 και 22 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν και πρόκειται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Πηγή:www.chiosnews.com