Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Απάντηση στην καταχώρηση σας :"Ο σύλλογος φουσκωτών Χίου σε ρόλο λιμενάρχη"

"Σήμερα το πρώι διάβασα την καταχώρηση αναγνώστη σας με τίτλο "Ο σύλλογος φουσκωτών Χίου σε ρόλο "λιμενάρχη"" και αποφάσισα να σας γράψω μόνο και μόνο για την αποκατάσταση της αλήθειας, η οποία δεν διακρίνει τα γραφόμενα απ' τον αναγνώστη σας...
Αυτό το Σαββατοκύριακο στο νησί μας έγινε η Πανελλήνια συνάντηση φουσκωτών σκαφών με την συμμετοχή 224 σκαφών από όλους τους ομίλους της Ελλάδας, σκάφη από την Κρήτη, την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, και όλα σχεδόν τα νησιά του Αιγαίου ταξίδεψαν και ήρθαν κοντά μας για να πάρουν μέρος σε αυτή την σύναξη. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων της συνάντησης έλαβαν χώρα πολιτιστικές εκδηλώσεις με τον Π. Θαλασσινό και τον Ν. Οικονομίδη, και από τα μέλη των συλλόγων τέθηκαν θέματα τα οποία δεν έχουν σχέση με την "πλάκα μας" που αναφέρει ο αναγνώστης σας, αλλά με θέματα ασφάλειας, αλληλοβοήθειας, κοινωνικής προσφοράς, και συμπαράστασης στα Ακριτικά νησιά και τους κατοίκους τους, που όλοι εμείς γίνομαστε αρωγοί όποτε μας το ζητήσουν.
Δεν χρειάζεται να αναφερθώ στην προσφορά των μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φουσκωτών όποτε οι αρχές ή οι περιστάσεις χρειάστηκαν την βοήθεια μας. Ρωτήστε τους Ψαριανούς, τους Αιγνουσιώτες, τους κατοίκους των Φούρνων, των Λειψών και τόσων άλλων μικρών νησιών να σας πουν ιστορίες για τα μέλη μας και την προσφορά τους.

Κάποιους πείραξε που η διοργάνωση ήταν άψογη.Το Λιμεναρχείο με υποδειγματική οργάνωση μας βοήθησε στο έπακρο, 220 σκάφη δεν είναι και λίγα. Όσο για τα καύσιμα και τις άλλες ανακρίβειες ουδέν ψευδέστερο.
Δεν ξέρω τα κίνητρα αυτού που έγραψε το άρθρο, αλλά εκ του αποτελέσματος, γίνεται εύκολα κατανοητό ότι κάποιους τους πείραξε που όλα λειτούργησαν στην εντέλεια, που το Νησί μας η Χίος ακούστηκε , που οι ομορφιές της αναδείχθηκαν, που η τοπική οικονομία πήρε βαθιά ανάσα, ας είναι όμως και η κακεντρέχεια καμμιά φορά είναι μέτρο προόδου.

Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω το προσωπικό του Λιμενικού σώματος και τον Κο Λιμενάρχη για την πολύτιμη βοήθεια τους στον ελλιμενισμό, στην ασφάλεια των σκαφών και σε ότι τους χρειάσθηκαμε κατά το τριήμερο των εκδηλώσεων."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
TO ANAΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ troktiko.blogspot.com