Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Μαχη με τα κυματα δινουν τα πλοια στο Κολπο Μεξικου


ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΛΟΙΟ ΓΙΓΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ 500.000 ΒΑΡΕΛΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΛΠΟ...

Οι κακές καιρικές συνθήκες στην περιοχή του Κόλπου του Μεξικού απέτρεψαν το Xelix Producer που είναι το τρίτο πλοίο και έχει τοποθετηθεί πάνω από το σημείο διαρροής πετρελαίου, που βρίσκεται σε βάθος 1.500 μέτρων, να αρχίσει την περισυλλογή, αφού στην περιοχή υπάρχουν κύματα ύψους 2-2,5 μέτρων και...



... οι άνεμοι πνέουν με 28-43 χιλιόμετρα την ώρα γεγονός που αποτρέπει οποιαδήποτε εργασία, ενώ εξέφρασε την ευχή να μπορέσει το πλοίο να συνδεθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Το Xelix Producer μπορεί να συλλέγει 53 χιλιάδες βαρέλια πετρελαίου την ημέρα τη στιγμή που χύνονται από τη διαρροή στη θάλασσα καθημερινά από 35 έως 60 χιλιάδες βαρέλια.

Η ΒΡ έχει καταφέρει να φτάσει συλλέγει 25 χιλιάδες βαρέλια ημερησίως, όμως υπάρχει ένα πλοίο το A Whale που είναι ικανό να συλλέγει μίγμα θαλασσινού νερού και πετρελαίου και στη συνέχεια να κρατά το πετρέλαιο και να ρίχνει στη θάλασσα το νερό.

Το πλοίο έχει το μέγεθος τεσσάρων γηπέδων ποδοσφαίρου μπορεί να συλλέγει έως 500 χιλιάδες βαρέλια ημερησίως ανακατεμένου νερού και πετρελαίου, σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια εταιρεία ΤΜΤ Shipping Offshore, που εδρεύει στην Ταϊβάν.