Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

''ΧΑΛΚΙΝΕΣ" ΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΙΣΣΕΣ ΜΑΣ ΤΣΟΥΡΗ ΚΑΙ ΜΑΥΡΕΛΟΥ


Το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο κατέκτησε η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών, με τις Μ.Τσουρή και Β.Μαυρέλου στη σύνθεσή της.Το εθνικό μας συγκρότημα κέρδισε στο μικρό τελικό του World League την Ρωσία με 8 - 7, στη διαδικασία των πέναλτι, και με την τερματοφύλακα Μ.Τσουρή να είναι για μια ακόμα φορά απο τις πρωταγωνίστριες του αγώνα. Εξίσου καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η και η Β.Μαυρέλου που πέτυχε μάλιστα και ένα γκολ.
αναμέτρηση κρίθηκε στα πέναλτι, καθώς η κανονική διάρκεια του αγώνα βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 5-5.

Οι ελληνίδες ήταν πιο ψύχραιμες και πιό εύστοχες από τις Ρωσίδες, ενώ η τερματοφύλακας, Μαρία Τσουρή απέκρουσε δύο πέναλτι, ενώ άλλα δύο είχαν κατάληξη το δοκάρι της εστίας της και η Ελλάδα ανέβηκε στο βάθρο.

Από δύο τέρματα σημείωσαν οι Ασημάκη και Αντωνάκου, ενώ από ένα οι Λιόση, Ρουμπέση, Μανωλιουδάκη και Μαυρέλου.

Αυτό είναι το τρίτο μετάλλιο για τη χώρα μας στο World League, καθώς πριν από τα δύο χάλκινα (2007, 2010), είχε κατακτηθεί το χρυσό, το 2005 στο Κίρισι.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι ΗΠΑ (2ο συνεχόμενο και 5ο στις 7 διοργανώσεις του θεσμού -Ελλάδα και Ρωσία τα άλλα δύο-), που κέρδισαν στο μεγάλο τελικό την Αυστραλία 12-11 στα πέναλτι (7-7 ο κανονικός αγώνας).